Hlavní obsah

Drogová šťára v Plzni: Šest obviněných dealerů a 2,5 kila kokainu

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, pab

Téměř dva a půl kilogramu kokainu v hodnotě okolo deseti miliónů korun zajistili plzeňští kriminalisté během zátahu na distributory drog v regionu. Část kontrabandu našli u kurýra v autě, zbytek při domovních prohlídkách. Celkem policisté obvinili šest lidí ve věku od 27 do 59 let.

Plzeňští kriminalisté zadrželi drogové dealeryVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Na dva muže a jednu ženu jsem podala k soudu návrh na vzetí do vazby,“  řekla Právu dozorující státní zástupkyně. Podle ní hlavní organizátor má drogovou kriminální minulost. Jak Právo zjistilo, za pašování narkotik si několik let odseděl ve švýcarském vězení.

Detektivové celou skupinu monitorovali více než rok. „Jde o největší drogový zásah za poslední tři roky,“ uvedl na středeční tiskové konferenci náměstek krajského policejního ředitele Rudolf Císař. Akci policisté začali realizovat v pondělí nad ránem, provedli celkem 25 domovních prohlídek.

Zdrojem kokainu bylo Nizozemsko, po převezení do Česka jeho část skončila v Praze a část v Plzni. Podle informací Práva patřily mezi odběratele i známé osobnosti, které drogu užívaly pro vlastní potřebu.

Zajištěný kokain byl podle šéfa krajské kriminálky Luďka Fialy velmi kvalitní a jeho naředěním by se dalo získat minimálně šest, ale až osm kilogramů drogy. Prodejní cena se pohybuje kolem 3600 korun za gram.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám