Hlavní obsah

Doprava v Praze kolabovala kvůli havárii vody

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Doprava v části Prahy v úterý ráno zkolabovala. Kvůli opravě vodovodu na křižovatce Legerovy a Rumunské ulice v centru města byly kolony na příjezdu do Prahy od Nuselského mostu až na okraj Prahy. Během dne se podařilo dopravě ulevit objízdnou trasou.

Článek

"Předpokládá se, že by během středečního dne byla Legerova ulice zprovozněna," řekl Ondřej Pokorný z Pražských vodovodů a kanalizací (PVK).  

Kolona na ulici 5. května dosahovala až na úroveň Jižní spojky. Kvůli opravě porouchaného vodovodu byl provoz stažen ze čtyř jízdních pruhů do jednoho. Po poledni magistrát spolu s policisty uvolnil ještě levý jízdní pruh magistrály, který byl sveden do protisměru v Sokolské ulici. 

Podle posledního vyjádření PVK bude vodovod v Legerově ulici zprovozněn během úterního odpoledne, doprava by se měla vrátit do normálu ve středu. 

Foto: Hynek Paštěka, Právo

Na křižovatce Legerovy a Rumunské ulice v Praze pokračuje oprava vodovodu.

Foto: Šulová Kateřina, ČTK

Oprava vodovodu na křižovatce Legerovy a Rumunské ulice

Problémy jsou také v opačném směru, kde kolona v současnosti sahá až ke křižovatce U Bulhara. I zde je důvodem oprava vody v Rumunské ulici, vozidla nemohou ze Sokolské ulice odbočit plynule do Rumunské. Je tam také provoz sveden ze čtyř do tří pruhů. Odbočující vozidla stojí na magistrále a blokují provoz.

Foto: Novinky

"Doporučujeme řidičům, aby se tomuto místu pokud možno vyhnuli po jiných silnicích," řekl Novinkám pracovník pražského centra dopravních informací. Komplikace v dopravě potrvají až do odstranění havárie, která se stala již o víkendu.

Oprava stoletého vodovodu v Rumunské ulici
Vodovodní řad o průměru 90 cm v Rumunské ulici 5 je z roku 1908, takže pravděpodobnou příčinou havárie je stáří a koroze materiálu.
V tuto chvíli probíhá montáž nové části potrubí, prasklá část byla již vyjmuta.
Havárie nepřerušila dodávky vody, ale došlo k poklesu tlaku vody v oblasti Karlova, takže během odpoledne dojde k obnovení plnohodnotného zásobování vody v oblasti Karlova.
Zdroj: Ondřej Pokorný, Pražské vodovody a kanalizace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám