Hlavní obsah

Doležel, Péťa i Řehulka jsou ve vazbě

– PRAHA

V pátek rozhodoval Obvodní soud pro Prahu 1 o tom, zda pošle do vazby bývalého šéfa kabinetu premiérů Zdeňka Doležela, Ladislava Péťu a Miloslava Řehulku. Od pátku je na všechny obviněné uvalena vazba.

Článek

Nejdířve soud do vazební cely poslal starostu Budišova na Třebíčsku Péťu, o čemž informoval jeho advokát Oldřich Chudoba. Následně poslal soud do vazby i Doležela s Řehulkou.

Doležel je stíhán pro trestné činy vydírání, nepřímé úplatkářství a neoprávněné nakládání s osobními údaji, Péťa pro vydírání, podplácení a nepřímé úplatkářství a úředník ministerstva zemědělství Řehulka pro vydírání. Policie zatkla tři muže kvůli vyšetřování machinací s dotacemi EU a vydírání architekta Marka Řičáře, který policii na chystaný podvod upozornil. [celá zpráva]

Doležela a Řehulku převezla vězeňská služba ihned po rozhodnutí soudu do vazební věznice. Český rozhlas informoval, že Ladislav Péťa byl převezen k lékařskému vyšetření do nemocnice.

Všichni si pravděpodobně podají proti uvalení vazby stížnost, kterou bude posuzovat Městský soud v Praze. Miloslav Řehulka již ve čtvrtek podal stížnost proti zahájení trestního stíhání, kterou posoudí státní zastupitelství. V pátek si již podal stížnost proti vzetí do vazby.

Péťův advokát Oldřich Chudoba novinářům řekl, že jeho klient má rakovinu a právě v pátek měl nastoupit do nemocnice. Proti uvalení vazby se proto odvolal. Podle něj prý Péťa znal osobně pouze Doležela. Jak blízcí byli přátelé, prý ale neví.

Reklama

Související články

Kubiceho se prý chystali zavraždit

Policie má podezření, že se chystala vražda šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jana Kubiceho. Detektivové tuto informaci získali...

Výběr článků

Načítám