Hlavní obsah

Do některých aut najížděl opakovaně, říkají svědci po demoliční jízdě policejního učitele

Právo, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jindy poklidná čtvrť na Vinohradech v úterý zažila rozruch, když Jeep Grand Cherokee začal bourat do aut parkujících v ulicích Šumavská, Slovenská a Máchova. Celkem jich poškodil jednapadesát. Očití svědci se shodují, že řidič a zároveň policista Karel Kadlec musel do zaparkovaných aut narážet schválně.

Foto: Barbora Janáková, Právo

Auto Antonína Staňka musela odvézt odtahovka.

Článek

„Vylezl jsem v 16.30 a volal jsem na policii, že tam někdo bourá. Viděl jsem, že naboural asi čtyři nebo pět aut. Najížděl do aut i opakovaně, a to předkem i na couvačku. Chlapi, kterým to naboural, ho chtěli vytáhnout, ale nepovedlo se jim to. Asi měli štěstí, slyšel jsem, že měl zbraň,“ popsal celý incident prodavač z trafiky v Šumavské ulici, který si nepřál být jmenován.

Podobný zážitek mají i další obyvatelé Šumavské ulice. Svorně uvedli, že v úterý před pátou odpolední viděli vůz, který najížděl do aut. Jezdil i napříč silnicí a občas do některého auta najel i opakovaně.

Lístek za stěračem

Den poté už není po Kadlecově řádění tolik stop. Většinu poškozených vozů už odtahovka odvezla. V ulicích jich zbylo jen pár. Jedním z nich je i vůz Antonína Staňka (72). Auto bylo zaparkované v ulici Slovenská, tedy bylo na trase Kadlecovy demoliční jízdy a je to na něm bohužel znát.

Policista, který naboural desítky aut na Vinohradech. Archivní videoVideo: Novinky

Auto je z boku celé poškrábané a má podle slov pana Staňka zlomenou osu kola. „Já jsem to viděl v televizi, ale nenapadlo mě, že někdo naboural i moje auto,“ sdělil Právu. Sám bydlí o pár ulic dál. Když večer sledoval zprávy, mluvilo se v nich především o ulici Šumavská, a tak ho nenapadlo, že ráno najde své auto zdemolované.

Za stěračem přitom našel jen vizitku od policie s kontaktem na policistu, který má mít celou záležitost na starosti. Když se pokusil na číslo zavolat, hlas v telefonu mu sdělil, že číslo je nedostupné. Dodal, že to bude zkoušet dál.

Ačkoli má pan Staněk své auto pojištěné, stejně mu nehoda udělala čáru přes rozpočet. Se svým vozem totiž nikam neodjede, musí ho nechat odtáhnout.

Odtahovky měly napilno

Pracovník odtahové služby Právu sdělil, že většinu vozů stihli odvézt ještě v úterý. Sám odhaduje škodu na několik miliónů a uvedl, že během své kariéry ještě nic podobného nezažil.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič naboural na Vinohradech desítky autVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám