Hlavní obsah

Dlužník v Ostravě zranil při exekuci tři lidi, policie ho zastřelila

Právo, Novinky, ok, hon
Ostrava
Aktualizováno

Ostravští policisté zastřelili ve středu ráno dlužníka, který postřelil soudního exekutora při vystěhování. Zraněna byla také žena a jeden policista. Podle sousedů je muž bývalý policista. Pachatel střílel útočnou puškou, kterou měl zřejmě nelegálně.

Byl to zlý člověk, popsala zastřeleného dlužníka z Ostravy místní obyvatelkaVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

„Vyšetřujeme násilný trestný čin, kdy při výkonu exekuce došlo ke střelbě,” řekla Novinkám mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Střelba se ozvala kolem půl deváté ráno poté, co exekutor a nezúčastněná osoba – žena – přišli k domu ve Slezské Ostravě. Dlužník po nich měl začít střílet z dlouhé střelné zbraně. Zranil exekutora a ženu. Postřelen byl i jeden z policistů. Jednalo se ale o povrchové zranění..

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Policejní vozy na místě, kde se střílelo.

Zbraň měl zřejmě nelegálně

Na krátkém tiskovém brífinku náměstek krajského ředitele policie Radim Wita odpoledne uvedl, že pachatel střílel automatickou útočnou puškou, kterou měl pravděpodobně nelegálně.

„Muž neměl a nemá zbrojní průkaz. Rozhodně nejde o nynějšího policistu, jeho minulost nemá s činem nic společného,“ konstatoval Wita, aniž by se vyjádřil k tomu, zda v minulosti útočník sloužil u ozbrojených sborů. Dementoval tak dopolední informaci, že jde o aktivního policistu. Podle sousedů to byl bývalý policista.

Podle náměstka neměl muž žádný záznam v trestním rejstříku. Potvrdil rovněž informaci Práva, že policisté pátrají po svědkovi.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policisté, kteří u vystěhování zajišťovali bezpečnost, střelbu opětovali a muže usmrtili.

„Ošetřili jsme dva zraněné, muže ve věku 51 let a 37letou ženu. Oba utrpěli středně závažné poranění dolní končetiny v oblasti bérce a byli převezeni do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ sdělil Novinkám mluvčí záchranářů Ladislav Lang. Policistu podle něj záchranáři neošetřovali. Žena s mužem jsou mimo ohrožení života.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Policisté na místě střelby

Foto: Aleš Honus, Právo

Ostravští policisté zastřelili ve středu ráno dlužníka, který postřelil soudního exekutora.

Generální inspekce bezpečnostních sborů si podle své mluvčí Radky Sandorové případ zatím nepřevzala.

Reklama

Výběr článků

Načítám