Hlavní obsah

Dítě na Blanensku se zaklínilo v kontejneru na šatstvo. Upadlo do bezvědomí

Právo, mh

V kovovém kontejneru na obnošené šatstvo v jedné obci na Blanensku uvízlo v úterý dítě. Nemohlo dýchat a upadlo do bezvědomí. Záchranáři pro malého pacienta vyslali vrtulník.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Odpoledne vyslali operátoři pozemní lékařskou posádku a leteckou záchrannou službu na Blanensko. Došlo zde k zaklínění dítěte v kontejneru na oblečení. Víko kontejneru utlačilo dýchací cesty malého pacienta, bylo proto nutné jej zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci,“ uvedla k neobvyklému případu mluvčí ZZS JMK Michala Bothová.

Dítě bylo v bezvědomí. Vrtulník malého pacienta po ošetření letecky transportoval do Dětské nemocnice v Brně.

Jak Bothová doplnila situaci ještě komplikovalo počasí. „Vrtulník nemohl kvůli počasí přistát přímo na místě události. Přistál proto v sousední obci a místní občan pomohl dopravit naši posádku k pacientovi, za což děkujeme. Než se posádka vrtulníku dostala k dítěti, pečovali o něj zdravotníci pozemní lékařské posádky,“ doplnila mluvčí.

Případem se zabývá policie a mimo jiné se zjišťuje, jak se vlastně mohlo dítě do nebezpečného prostoru, kudy se překlápí šatstvo do nitra kontejneru dostat.

Reklama

Výběr článků

Načítám