Hlavní obsah

Dítě se bálo roušek, pustili jsme mu pohádky. Policisté popsali zásah proti Afghánci na D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté ve středu popsali zásah proti 32letému Afghánci, kterého v úterý zadrželi na dálnici D1. Německá policie jej podezřívá z pokusu o vraždu partnerky. V autě měl 1,5 roku staré dítě, kterému policisté pustili pohádky.

Dítě se bálo policistů v rouškách, popsal policista zásah na D1Video: Novinky.cz, Aktu.cz

 
Článek

Policisté nejprve dostali informaci od operačního, že by se v ČR měl nacházet podezřelý z pokusu o vraždu. Následně se dozvěděli, že jede po dálnici D1, kam spolu s pražskými policisty vyrazili také kolegové z oddělení cizinecké policie.

Afghánec zadržený na dálnici D1 přijel z hraničního přechodu na Ústecku

Krimi

Auto našli na 39. kilometru. „Když si nás řidič všiml, začal zastavovat u krajnice. Předpokládám, že asi tušil, o co jde. Dítě bylo v pořádku, nezraněné, akorát se bálo policajtů, protože vidělo roušky,“ řekl Novinkám policista Zdeněk Štoudek.

„Dítě bylo v sedačce, přiměřeně oblečené a plakalo. Přikryli jsme ho dekou a v kufru auta jsme našli i nějaké hračky. Pak se trochu uklidnilo a dali jsme ho do služebního auta, kde jsme mu pustili pohádky na internetu,“ dodal policista Tomáš Pukovec.

Policie na D1 chytila Afghánce, který se měl v Německu pokusit ubodat ženu

Krimi

Podle německé policie je Afghánec podezřelý z pokusu o vraždu své partnerky v Německu. Ve voze s ním cestovalo i jejich rok a půl staré dítě. Podezřelý muž měl podle neoficiálních informací své ženě zasadit dvacet bodných ran, oběť útok přežila.

Podle zjištění policie projel cizinec v úterý odpoledne na hraničním přechodě Krásný Les, který se nachází na dálnici D8 mezi stejnojmennou obcí a německým Breitenau. Dálnice navazuje na A17, která vede do Drážďan. Okolnosti, za jakých byl vpuštěn do ČR, vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám