Hlavní obsah

Děti zasáhl proud, když si hrály na vagónu

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Dvě dívky museli ve čtvrtek v podvečer záchranáři letecky transportovat do nemocnice v pražských Vinohradech po úrazu elektrickým proudem z troleje. Nehoda se odehrála na manipulačním kolejišti pro nákladní vlaky mezi nádražím v Sokolově a stanicí Citice, kde dívky vylezly na jeden z vagónů.

Článek

"Jedna z dívek má popáleniny třetího stupně téměř po celém těle, druhá je popálena v obličeji," uvedl pro Právo mluvčí karlovarských záchranářů Lukáš Hutta s tím, že na vagón vylezly tři dívky, přičemž jedna vyvázl bez zranění. "Dvě z nich jsou ročník 1990," poznamenal.

Podle prvních informací došlo k nehodě poté, co dívky na vagónu zřejmě otevřely poklop a  došlo tak k obloukovému výboji mezi vozem a trolejí.

Obdobná nehoda prakticky na stejném místě se odehrála letos na konci května. Popáleniny od vlakových trolejí na polovině těla tam utrpěl 13letý chlapec, když vylezl na jeden z odstavených vagónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám