Hlavní obsah

Děti umírající při nehodách nebývají připoutané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle statistik, které v úterý zveřejnil Ústřední automotoklub České republiky (ÚAMK) nebyla více jak polovina dětí, které v loňském roce zahynuly při nehodách osobních automobil, připoutaná bezpečnostním pásem nebo nebyla umístěna v dětské autosedačce. V deseti smrtelných případech děti seděly vzadu, dvakrát na předních sedadlech.

Článek

V roce 2005 zahynulo při nehodách v České republice 39 dětí. To je o 12 více, než v roce 2004. Celkový počet obětí havárií přitom meziročně klesl. Dvaadvacet dětí nepřežilo jízdu v osobním automobilu jako spolujezdci.

Čtyřem mladým životům se stala osudným jízda na kole, dvě děti zahynuly jako spolujezdci na motocyklu. Malí cyklisté přitom podceňují bezpečnost. Jen jedno z dětí, které přišly loni o život při jízdě na kole, mělo ochrannou přilbu. Podle zákona je pro děti do 15 let přilba na kole povinná, nový silniční zákon posouvá hranici ještě o tři roky výše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám