Hlavní obsah

Děti sebraly doma auto a po krátké zběsilé jízdě narazily do rodinného domu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehodu auta, za jehož volantem byl nezletilý chlapec, vyšetřují policisté na Prostějovsku. S vozidlem vyrazil bez vědomí svého otce ještě s kamarádem. Nezodpovědný výlet skončil nárazem do stěny rodinného domu. Bouračku zaznamenala bezpečnostní kamera.

Nezletilý chlapec naboural s kamarádem autoVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala ve čtvrtek krátce po půlnoci. Nezletilý chlapec si podle policie bez svolení svého otce půjčil jeho auto značky Ford. „Na projížďku se vydal se svým stejně starým kamarádem,“ sdělil mluvčí policie František Kořínek. Věk chlapců policie neupřesnila, bylo jim ale méně než 15 let.

Jízda netrvala dlouho, chlapec za volantem nezvládl po otočení v křižovatce řízení a vyjel ze silnice. „Narazil do stěny rodinného domu. Po nehodě i se spolujezdcem z místa utekli, ale po několika minutách se na místo vrátili a k činu se přiznali,“ upřesnil mluvčí.

Třináctiletý chlapec v Ostravě ujížděl hlídce a havaroval

Krimi

Spolujezdec utrpěl lehké zranění, které mu ošetřil lékař. Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na 40 tisíc korun. „Alkohol u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Vzhledem k věku řidiče policisté věc šetří jako čin jinak trestný se znaky přečinu neoprávněné užívání cizí věci,“ dodal Kořínek.

O činu jinak trestném je řeč v případech, kdy dítě do patnácti let, které není ze zákona trestně odpovědné, spáchá čin, který by jinak u dospělého vedl ke stíhání. V takových případech rozhoduje soud pro mládež, který má k dispozici různá výchovná opatření.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám