Hlavní obsah

Demolition man z Rychnovska: Autem likvidoval vše, co mu stálo v cestě

Rychnov nad Kněžnou

Hodně práce přidělal policistům na Rychnovsku 35letý muž. Od července si pravidelně půjčoval auto a boural do všeho na cestě. Nikdy navíc neměl řidičský průkaz. Řidič skončil v péči lékařů.

Foto: Policie ČR

Poničená čerpací stanice

Článek

Na konci července řidič půjčeným mercedesem podle policie projel skleněnými dveřmi prodejny ve Vamberku a způsobil škodu ve výši 410 tisíc korun. Policisté zjistili, že auto užíval bez vědomí majitelky. V září na něj byla podána obžaloba za trestné činy poškození cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci.

Smekáme přilbu, vzkázali hasiči zachránci, který vytáhl řidiče z hořícího auta

Krimi

Sotva žalobce obžalobu podal, vyrazil muž toto pondělí na silnice znovu. Jeho jízdu odnesla závora nemocnice v Rychnově a následně i skleněná výloha jedné z budov. Aby toho nebylo málo, vzal poté ještě kus betonu a rozbil okno kanceláře, kam poté vešel a zničil několik věcí.

„Policisté muže zadrželi nedaleko nemocnice, podrobili ho dechové zkoušce, která ukázala téměř 0,8 promile alkoholu, a umístili do policejní cely,“ informovala mluvčí policie Iva Kormošová s tím, že muž nemá řidičský průkaz.

Fabia smetla auta na pumpě, tankujícího muže minula o centimetry

Krimi

Jenže to nebyl konec. Ve středu vyrazil stejným autem a naboural ve Vamberku dveře čerpací stanice a způsobil škodu 50 tisíc korun. Pak naboural zastávku, popelnici a ve dvoře domu poškodil schodiště. „Tímto jednáním způsobil škodu za více jak 40 tisíc korun. Muž byl po předchozím souhlasu státního zástupce zadržen a předán do péče lékařů,“ konstatovala Kormošová.

Lékaři nyní budou zkoumat jeho zdravotní stav. Pakliže bude obviněn, hrozí mu až dvouletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám