Hlavní obsah

Dělník si na jeřábu amputoval ruku, život mu zachránili svědci

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín

Při práci na jeřábu v Kolíně si ve středu dopoledne utrhl dělník ruku těsně pod ramenem. Život mu zachránili svědci neštěstí, kteří zastavili tepenné krvácení. Vážně zraněného transportoval vrtulník do pražské nemocnice.

Článek

„Pracoval v kolínském přístavu na jeřábu a na něm se zamotala lana. Dvaadvacetiletý muž je šel rozmotat, ale nějak ho lana skřípla a utrhla mu ruku,“ popsala nešťastnou událost mluvčí kolínské policie Martina Ulrychová.

Muž pak ještě spadl asi ze šestimetrové výšky. Dělníkovi hned přiběhli na pomoc svědci. Ti mu zachránili život, protože zastavili masivní tepenné krvácení ještě před příjezdem záchranářů.

„Ti u muže pokračovali v nezbytné péči, jako bylo hrazení krevních ztrát infuzními roztoky, uvedení do umělého spánku se zajištěním dýchacích cest. Pacient byl poté předán k leteckému transportu na traumacentrum do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám