Hlavní obsah

Dědeček se zřítil ze střechy při sundávání draka

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

V obci Rychaltice na Frýdecko-Místecku se v úterý odpoledne ze střechy domu zřítil dvaapadesátiletý muž, který se snažil uvolnit zachyceného draka, kterého pouštěli s vnukem. Při pádu si vážně poranil hlavu, záchranáři ho do nemocnice transportovali v kritickém stavu.

Článek

Dvaapadesátiletý muž pouštěl se svým vnukem venku draka, který však uvízl na střeše sousedova domku. Rozhodl se pro něj vylézt, při snaze jej sundat, však ze střechy z výšky asi osmi metrů spadl.

Záchranáři byli o neštěstí informováni po šestnácté hodině. Na místo vyjela okamžitě lékařská posádka z Frýdku-Místku, současně vzlétl z Ostravy vrtulník.

"Při pádu na betonový podklad utrpěl závažná a mnohočetná poranění hlavy, hrudníku a končetin. Došlo k zástavě dechu a srdeční činnosti pacienta, svědkové na místě až do příletu vrtulníku prováděli oživovací pokusy," řekl mluvčí severomoravských záchranářů Lukáš Humpl.

V resuscitaci pokračovali dále záchranáři, kterým se podařilo srdeční akci muže obnovit.

"Napojili jej na dýchací přístroj, zafixovali dlahami a vakuovou matrací. Poté postiženého letecky transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě Porubě. Během letu se však stav pacienta opět zhoršil a v době předání do nemocnice byl kritický," doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám