Hlavní obsah

Další průšvih plzeňské zásahovky. Jejího člena obvinili za nehodu v opilosti

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Plzeňská policejní zásahová jednotka si svou reputaci zřejmě jen tak nenapraví. Po trestním stíhání za zneužití pravomoci jednoho z velících důstojníků za zákrok z loňského roku se zbraní proti řidiči v Plzni se do maléru dostal další její příslušník.

Foto: Patrik Biskup, Právo

V těchto místech řidič vyjel ze silnice a prorazil plot.

Článek

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ho nyní obvinila z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podle státního zástupce Romana Šustáčka měl letos na jaře v opilosti bourat na Domažlicku se svým vozidlem a z místa nehody utéci. K havárii došlo 15. dubna. Podle tehdejší policejní relace neznámý řidič jedoucí v osobním automobilu Škoda Superb kolem šesté ráno mezi obcemi Hluboká a Loučim u křižovatky na Dobříkov vyjel z nezjištěných příčin vpravo mimo komunikaci, kde nejprve prorazil kovový plot u rodinného domu, poté pokračoval v jízdě několik desítek metrů dlouhou zahradou, na jejímž konci znovu projel plotem, a skončil v potoce.

„Slyšela jsem hroznou ránu. Podívala jsem se z okna a za domem bylo auto zapíchnuté čumákem v potoce. Kolem něj pobíhal nějaký mladší muž, držel se za hlavu a pak odešel,“ popisovala Právu bezprostřední okamžiky po nehodě majitelka domu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Po jízdě zahradou prorazil řidič zadní plot a skončil v potoce.

Myslela si, že auto ukradl

Nejdříve ji napadlo, že když jde od auta pryč, tak ho asi ukradl. „Když jsme pak s manželem vyšli ven, na zahradě bylo doslova boží dopuštění. Proražené ploty, rozdrcené stromky a na zemi kusy plastů. Volali jsme hned policii,“ dodala žena.

„Neznámý řidič nehodu ne­ohlásil a z místa odešel. Technická závada jako příčina nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna. Na vozidle vznikla škoda 100 tisíc korun a na zničeném oplocení 70 tisíc korun,“ stojí dále v hlášení.

Podle Šustáčka se obviněný policista na místo nehody za nějakou dobu vrátil a tvrdil, že vozidlo řídil jeho otec. Přesto se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve.

„Po zpětném propočtu hladiny alkoholu zjištěné z provedené krevní zkoušky se ukázalo, že v době nehody měl obviněný v těle více než promile alkoholu. Na základě svědeckých výpovědí a po vyhodnocení biologických stop z airbagu řidiče nemám pochybnosti o tom, že za volantem tehdy seděl právě obviněný,“ dodal žalobce.

Podle informací Práva policista po sdělení obvinění odmítl vypovídat. Postaven mimo službu zatím nebyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám