Hlavní obsah

Dálnice D1 kolabovala, tvořily se kolony

Aktualizováno

Nehoda dvou vozidel s únikem provozních kapalin na 47. kilometru u Psářů komplikovala několik hodin provoz na dálnici D1. Ve směru na Brno se v místě vytvořila nejméně hodinová kolona. V okolí opravovaného úseku D1 u Humpolce za obcí Štoky se ve čtvrtek také stala nehoda tří nákladních aut.

Foto: dopravniifo.cz

Kolona u Psářů

Článek

Kolona se ráno tvořila mezi 42. a 49. kilometrem.

Komplikace jsou také na objízdných trasách kolem opravovaného úseku dálnice u Humpolce. Za obcí Štoky na Havlíčkobrodsku se ve čtvrtek ráno střetla tři nákladní vozidla. Silnice I/38, která přivádí dopravu na 112. kilometr dálnice D1, byla téměř dvě hodiny neprůjezdná. Od 06:40 je průjezdný jeden jízdní pruh a provoz je řízen kyvadlově. Prioritou policie je místo co nejdříve zprůjezdnit kvůli pokračování prací na problémovém úseku dálnice mezi 90. a 104. kilometrem.

Podle odhadů odtahové služby se ale vyprošťování může protáhnout až do odpoledních hodin. Jeden vůz se převrátil a vysypal se z něj náklad zeleniny. Další dva zůstaly na kolech, ale na silnici se dostala část nákladu barev, bude nutné jej přeložit, řekl Petr Endrle ze firmy Pretol zajišťující odtah.

"Apelujeme na řidiče, aby místem projížděli velice opatrně a aby dbali pokynů policistů," uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Nehoda se na státní silnici stala před pátou hodinou ranní ve směru na Jihlavu. Při nehodě se zranil řidič jednoho z vozidel.

Silnice mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem přivádí dopravu na D1 na 112. kilometru. Mezi 90. a 104. kilometrem ve čtvrtek pokračují práce na rozšíření vozovky. Pracovníci tam od středy posunují provizorní betonová svodidla a dopravu kvůli tomu stahují do jednoho jízdního pruhu. [celá zpráva] Na dálnici se tak tvoří kolony, což se dá očekávat i ve čtvrtek.

Opravy mají zpoždění

Opravy této části dálnice mají skluz a neskončily před zimou tak, jak měly. Auta tam pořád jezdila v zúžených jízdních pruzích. V minulém týdnu se po sněžení na D1 vytvořily kolony dlouhé desítky kilometrů. ŘSD v pondělí oznámilo, že v uvedené části D1 ukončí smlouvu se sdružením stavebních společností a na dokončení oprav vybere jiného zhotovitele. O den později firma Geosan Group ohlásila, že sdružení od smlouvy odstupuje.

Zakázku za 1,75 miliardy korun prováděl Geosan Group společně s italskou Toto Costruzioni Generali a kazašskou SP Sine Midas Stroy.

Anketa

Chystáte se o vánočních svátcích vyjet na D1?
Ano, budu muset.
18,6 %
Chtěl/a jsem, ale ještě si to rozmyslím.
2,4 %
Ne
79 %
Celkem hlasovalo 1986 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám