Hlavní obsah

Dala mu košem, tak ji ubodal. U soudu dostal 17 let vězení

Za vraždu bývalé přítelkyně uložil v pondělí Krajský soud ve Zlíně devětatřicetiletému Antonínu S. 17 let vězení. Muž loni v dubnu v Bezměrově na Kroměřížsku podle obžaloby ubodal třicetiletou ženu v tamní restauraci s penziónem. Ke svému činu se doznal a litoval ho. Hrozilo mu až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Soud s Antonínem S.Video: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

S. napadl svou někdejší družku podle státního zástupce Martina Malůše proto, že se žena rozhodla vztah se S. ukončit, a také pro podezření, že si našla nového přítele. Muž údajně vešel do restaurace, ve které žena pracovala, a po neúspěšném pokusu přemluvit ji, aby neodcházela, na ni zaútočil.

Nejdřív na ni podle spisu namířil plynový revolver, poté ji povalil na zem, kde ji bil a kopal. Nakonec vytáhl nůž a zasadil ženě 16 bodnořezných a řezných ran do různých částí těla včetně obličeje. I přes snahu záchranářů zemřela.

Útok se podle žalobce vymykal svou brutalitou i způsobem provedení.

Obžaloba S. vinila také z vydírání. Po útoku na ženu prý v příručním skladu restaurace donutil s plynovým revolverem v ruce čtyři lidi, kteří tam byli, aby odešli. Znemožnil jim tak, aby ženě poskytli pomoc.

Po útoku muž z restaurace utekl, policie po něm vyhlásila pátrání. Během úprku se zbavil obou použitých zbraní.

V minulosti byl už trestán za majetkovou trestnou činnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám