Hlavní obsah

Dahlgren prý svým obětem usekal končetiny, policie to popírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Američan Kevin Dahlgren, který je obviněn, že v Brně - Ivanovicích zavraždil čtyři členy jedné rodiny, údajně těla svých obětí zohavil, napsal deník Blesk. Odřezal jim nohy a ruce, a to zřejmě proto, aby ostatky zabalil a zbavil se jich. Vraždu chtěl zakamuflovat založením požáru v domě obětí. Policie ale tento popis událostí odmítá.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Na místě pracují specialisté na sběr stop.

Článek

Uříznuté ruce Dahlgren údajně zabalil do hadrů a snažil se je spálit v garáži, napsal ve čtvrtek deník Blesk s odvoláním na známého rodiny, který si nepřál být jmenován.

Podle tohoto zdroje Američan k vraždám použil kromě nožů i sekyru, jíž měl rozetnout hlavu svého strýce, kterému údajně též podřízl krk. „Jeho tělo nechal ležet v posteli v ložnici. Další mrtvoly tety a dvou bratranců, Davida a Filipa, pak zůstaly ležet na různých místech v domě,“ cituje deník známého rodiny.

Ten také prozradil, že jedna z obětí, 46letá učitelka, si prý v den vraždy vzala v práci volno.

Policie: Tohle je zkreslené

„Zveřejněný článek v Blesku je lživým zkreslením vyšetřované události a popisované detaily se nezakládají na pravdě. Ani za této situace však nebudeme porušovat domluvu se státní zástupkyní a poskytovat podrobnosti a popisy z místa činu,“ sdělila Právu jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Nicméně i přes toto prohlášení, které se zřejmě týká především popisovaných detailů údajně z místa činu, je jisté, že šlo o velmi brutální vraždu. Při ní se pachatel zjevně podle dostupných informací snažil zahladit svůj čin založeným požárem. Skutečnost, že vrah použil bodnosečné nástroje, uvedly Novinky jako ověřenou informaci již dříve. Tomu nutně musela odpovídat i otřesná scéna, která byla k vidění na místě činu.

Foto: Facebook

Hledaný Kevin Dahlgren

Vzhledem k embargu na podrobnosti případu se dají podle vyšetřovatelů očekávat ještě další „zaručeně pravé“ informace, jež mohou částečně přicházet i od svědků, kteří se zúčastnili například identifikace mrtvých.

Podle české policie Dahlgren minulý týden zavraždil manžele a jejich dva syny, v jejichž domě asi čtrnáct dnů bydlel. Těla měl odnést do garáže, zabalit do textilií a zapálit.

Dahlgrena zadržela americká policie na letišti ve Washingtonu, kam po činu odletěl z Vídně. Nyní je ve vazbě v Alexandrii ve státě Virginia, kterou mu tamní soud prodloužil.

Jeho advokát Theodore Simon zvažuje podání žádosti o jeho propuštění na kauci. Prokurátorka Patricia Haynesová ale už během středečního soudního líčení ohlásila, že se proti podobné žádosti postaví. [celá zpráva]

České úřady mají od Dahlgrenova zatčení ve Washingtonu dva měsíce na to, aby americké úřady požádaly o jeho vydání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám