Hlavní obsah

Čtvrtý mrtvý na dálničním obchvatu Plzně

Právo, Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Srážka kamionu a osobního vozu Audi A8 na dálničním obchvatu Plzně v zúžené dvouproudové části u Letkova u Ejpovic si v sobotu po poledni vyžádala život řidiče osobního vozu, jímž byl známý plzeňský podnikatel v oboru potravinářství Josef Schneider, majitel největšího západočeského masokombinátu Schneider.

Foto: Jiří Cysař

Cesta od nádraží

Článek

Průběh nehody popsal Jiří Tyc z Okresního policejního ředitelství Plzeň jih: "K nehodě došlo tak, že řidič osobního vozu předjížděl a při předjíždění se čelně střetl s protijedoucím kamionem."

Vůz jel směrem na Rozvadov a po srážce s rozdrcenou přední částí skončil mimo vozovku. Jel tak rychle, že rumunskému kamionu MAN urazil přední nápravu.

Silnice byla v místě nehody dvě hodiny neprůjezdná.

Čtvrtá smrtelná nehoda na obchvatu

Jde už o čtvrtou obět dálničního obchvatu Plzně v zúžené, ještě nedokončené části, kde se jezdí jen ve dvou pruzích.

Paradoxně k nehodě došlo den poté, co ve zmíněné části bylo instalováno nové, jasnější dopravní značení, aby si řidiči uvědomili, že v místě je provoz v obou směrech. Od pátku 9. ledna je na nejrizikovějším osmikilometrovém úseku mezi Ejpovicemi a Černicemi umístěno 34 varovných trojúhelníků na reflexním žlutém podkladě.

Nehoda ukazuje, že samotné dopravní značení zřejmě stačit nebude, že by v místě mělo být zakázáno předjíždění a přerušovanou čáru nahradit dvojitá plná bílá, možná ještě doplněná zábranami, aby skutečně nebylo možné přejet do protisměru.

Reklama

Související témata:

Související články

Na obchvatu Plzně je už bezpečněji

O něco bezpečněji se mohou cítit řidiči na obchvatu Plzně, který si jen několik dnů po prosincovém otevření připsal na vrub tragickou nehodu s třemi mrtvými....

Výběr článků

Načítám