Hlavní obsah

Čtvrtá oběť víkendové vichřice: Seniora na houbách zabil padající strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Třiaosmdesátiletý senior zemřel v neděli po poledni na Benešovsku poté, co na něj v silném větru spadl strom. V úterý to Novinkám potvrdila mluvčí policie Monika Schindlová. Jde tak o čtvrtou oběť vichřice Herwart, která v neděli zasáhla střední Evropu.

Foto: Lesy ČR

Následky řádění vichřice v Čechách.

Článek

Senior vyrazil v neděli po poledni na procházku se psem a na houby do lesa v Lipině u Veliše. „Když se během odpoledne nevracel, příbuzní ho začali hledat. Muže našli na okraji lesa. Zemřel po pádu stromu, který vyvrátil silný vítr. Jde o nešťastnou událost,“ uvedla Schindlová.

Na místo vyrazili i záchranáři. „Byl tam povolán náš lékař k ohledání mrtvého muže,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Nedělní vichřice si předtím v Česku vyžádala už tři lidské životy. U Starče na Třebíčsku spadl strom na ženu, v Jičíně usmrtil padající strom staršího muže. V pondělí v liberecké nemocnici zemřel šedesátiletý muž, na nějž spadl v neděli strom v Bělé pod Bězdězem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám