Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec v Audi A4 na Náchodsku ujížděl policistům, nakonec havaroval

– Náchod

Nevšední pronásledování mají za sebou policisté z Broumova na Náchodsku. O víkendu chtěli zastavit Audi A4, protože se jim řidič zdál příliš mladý, vůz však začal ujíždět. Jak se následně ukázalo, za volantem seděl 14letý chlapec. Dítě nakonec nabouralo a způsobilo škodu za 25 tisíc korun. O události informovala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chlapec projížděl v neděli kolem půl desáté večer ulicí Soukenickou a Havlíčkovou. U pivovaru se otočil před zraky policejní hlídky a jel zpět. Policistům se zdál být řidič příliš mladý na to, aby měl řidičský průkaz, a proto se ho rozhodli zastavit.

„Řidič na signály k zastavení nereagoval a snažil se ujet. Jenže při zabočování vpravo do Havlíčkovy ulice vlivem nepřiměřené rychlosti vyjel ze silnice, poškodil svislý sloupek dopravního značení a pak naboural do zaparkovaného vozu,“ uvedla Prachařová.

Chlapec se naštěstí nezranil a srážku odnesly jen plechy a dopravní značení. Následně policisté zjistili, že jde o 14letého místního hocha, kterého policisté předali rodičům. Auto měl od příbuzných.

Škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun, případem se policisté dále zabývají spolu s orgánem sociálně-právní ochrany dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám