Hlavní obsah

ČT: Svědek označil Kajínka za střelce

PRAHA

Před jedenácti lety měl Jiří Kajínek v borských serpentinách u Plzně zastřelit podnikatele Štefana Jandu a dva tělesné strážce těžce zranit. Za vraha ho u soudu označil jeden ze zraněných Vojtěch Pokoš, druhý zraněný zemřel. O několik let později jeden ze svědků Kajínka u soudu přímo neoznačil, nyní však poskytl České televizi prohlášení, ve kterém uvádí, že střílel Kajínek.

Foto: Radim Kašpar

Pozvánka na akci

Článek

Náhodný svědek v České televizi uvedl, že střelec proběhl asi tři metry od jeho vozu, když projížděl kolem místa činu, takže mu viděl do obličeje. Na dotaz reportéra, zda to byl Kajínek, uvedl: "Ano, nepochybuji o tom." Střelec měl podle něj dvě pistole.

Po chvíli se svědek na místo činu vrátil a přivolal pomoc. U soudu v přímé konfrontaci však Kajínka za střelce neoznačil. Podle České televize měl strach o život. K podání svědectví pro Českou televizi se rozhodl až na základě posledních událostí, kdy se obhájci snaží Kajínka vykreslit jako oběť justičního omylu.

Jeho svědectví se objevilo krátce poté, co televize Nova v pořadu Na vlastní oči uvedla, že o nájemné vraždě věděla předem policie. Toto tvrzení podporuje i verze Kajínkova obhájce Jaroslava Janečka. Advokát má navíc informace o tom, že jeden ze svědků měl údajně vypovídat na nátlak policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Kriminalisté pobouřeni kampaní kolem Kajínka

Kriminalisté jsou pobouřeni a hovoří o mediální kampani ve prospěch dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka, která v pondělí večer vyvrcholila v televizi Nova...

Kajínek sebral baronům polovinu diváků

Nejsledovanějším pořadem pondělního večera se stala reportáž TV Nova Na vlastní oči nazvaná Kajínek - vrah nebo oběť. Ta měla, jak dopředu avízovali její...

Výběr článků

Načítám