Hlavní obsah

Cizinec v Ostravě podváděl při ruletě, přišel si na půl miliónu

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Více než půl miliónu korun měl neoprávněně získat při hře rulety v jednom z ostravských kasin devětatřicetiletý cizinec. Nečestné hry se dopustil sice už před rokem 2. července, ovšem dlouhou dobu trvalo, než se podařilo případ objasnit a cizince dopadnout. O obvinění muže, kterého vzal ostravský soud již do vazby, informovala v pátek mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: Profimedia.cz

Muž ve správný okamžik posunul žetony na číslo, které na ruletě padlo. Ilustrační foto

Článek

Hra trvala dvě hodiny, a to v době mezi třetí a pátou hodinou v noci. Muž v kasinu vyhrával tolikrát za sebou, že to mobilizovalo kontrolní mechanismy herny.

„Až z pozdějšího kamerového záznamu byl zjištěn způsob spáchání činu. Hráč velmi umně po dopadu kuličky na ruletě k výhernímu číslu zakrýval rukou výherní číslo a nepozorovaně umístil na výherní pozici žetony ukryté v dlani, aniž by uvedené neoprávněné sázení krupiérka registrovala,“ popsala způsob podvodu mluvčí policie.

Po zjištění, že muž hrál falešně, personál herny informoval policii, které se podařilo zjistit identitu hned dvou podezřelých osob odpovídajících popisu. „Když se nyní zhruba po roce vraceli do České republiky, byli zadrženi v Praze a eskortováni do Ostravy,“ doplnila mluvčí.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání jednoho z nich a podal návrh ke vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. Podvod tak v konečném důsledku může pro obviněného znamenat až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám