Hlavní obsah

Cizinec v BMW ujížděl Prahou. V křižovatce ho smetlo auto

Praha

Nehodou skončilo pondělní policejní pronásledování řidiče, který v Praze projížděl křižovatky na červenou. Do cesty mu vjelo auto a jeho zběsilou jízdu ukončilo. Cizinec byl následně zadržen.

BEZ KOMENTÁŘE: Cizinec v BMW ujížděl Prahou. V křižovatce ho smetlo autoVideo: MP Praha

 
Článek

Sedmadvacetiletý řidič BMW vzbudil pozornost hlídky, když se před ní v křižovatce v ulici Generála Šišky v Praze 4 otočil na červenou. Následně zastavil na zastávce autobusu, aby vyložil spolujezdce.

„Ve chvíli, kdy hlídka strážníků u zastávky za pomoci majáků a nápisu „STOP“ zastavila, řidič se rozjel a začal z místa ujíždět. Na výzvy k zastavení nereagoval a ujížděl dál,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Foto: Novinky

Havarované BMW po nehodě

Během ujíždění projel další křižovatku na červenou a podle mluvčí se snažil strážníky vybrzdit. Některými místy projížděl až 130 km/h. Když vjížděl na červenou do křižovatky s ulicí Československého exilu, vjelo mu do cesty jiné auto, které do něj narazilo a odhodilo stranou. Řidič se ještě pokusil o útěk okénkem, ale hlídka ho zadržela.

Zasahovali i záchranáři

„Další hlídky městské policie se začaly starat o posádku druhého vozidla. Muž a žena byli bez viditelných zranění, ale stěžovali si na bolest krční páteře a zad. Strážníci jim proto nasadili krční límec,“ konstatovala Seifertová.

Foto: Novinky

Auto, do kterého řidič narazil v křižovatce.

Kromě přivolaných záchranářů k nehodě vyjeli i hasiči, kteří museli zasypat uniklé provozní kapaliny. Testy na alkohol a drogy byly negativní. „Proč sedmadvacetiletý cizinec před hlídkou ujížděl, budou nyní zjišťovat policisté,“ uzavřela mluvčí.

Podobnou honičku absolvovali strážníci v sobotu na okraji Prahy. Řidič, který byl v pátrání policie, nakonec havaroval v Zelenči a jeho auto začalo hořet. [celá zpráva]

Ujíždějící řidič havaroval a auto začalo hořetVideo: MP Praha

Reklama

Výběr článků

Načítám