Hlavní obsah

Cizinec nechtěl na kolonádě zaplatit 10 korun za toalety, obsluhu zalehl a zbil

Právo, vor
Mariánské Lázně

Kvůli deseti korunám za použití záchodku napadl v sobotu odpoledne 58letý Němec o čtrnáct let mladšího správce zpoplatněných veřejných toalet na kolonádě Maxima Gorkého v Mariánských Lázních. V úterý o tom informovala karlovarská policie s tím, že cizinec je podezřelý z výtržnictví a z pokusu o ublížení na zdraví.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté v Mariánských Lázních sdělili 58letému cizinci podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,“ uvedla v úterý mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

Ke konfliktu došlo poté, co obsluha toalet bez úspěchu požadovala po muži desetikorunový poplatek za použití toalet. „Následně za ním šel 44letý obsluhující ven a opět požadoval zaplacení zmíněného poplatku,“ popisovala spor mluvčí.

„Osmapadesátiletý cizinec mu měl podrazit nohy, zalehnout ho, několikrát naznačit úder pěstí a poté ho jednou pěstí udeřit do obličeje. Navíc mu měl prohledat kapsy u kalhot, vytáhnout klíče a drobné mince, které odhodil vedle na zem,“ pokračovala Krejčí s tím, že po napomenutí od procházející ženy agresor svého jednání zanechal.

O chvíli později nicméně začal obsluhu záchodků opětovně slovně napadat. „Když vyšla známá napadeného a snažila se incident zdokumentovat na mobil, strčil do ní tak, že upadla na zem,“ poznamenala policejní mluvčí, podle které napadený muž vyhledal se svým zraněním lékařské ošetření v nemocnici.

Ještě téhož dne policisté výtržníka zadrželi. „Během dnešního dne budou policisté muže eskortovat k soudci, který rozhodne o jeho vině a trestu,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám