Hlavní obsah

Afghánec, který v Karlových Varech pobodal ženu a jinou znásilnil, skončil ve vazbě

– Karlovy Vary

Ve vazbě skončil v neděli večer třiadvacetiletý cizinec, který tři hodiny po silvestrovské půlnoci v Karlových Varech u nádraží nejdříve pobodal sedmatřicetiletou ženu, a posléze znásilnil devatenáctiletou dívku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Právo o tom informoval mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva, podle kterého byl cizinec obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a zločinu znásilnění.

„Obviněný cizinec, který přijel do Karlových Varů v pátek 31. prosince v rámci silvestrovských oslav, se měl nejprve během nich poznat v nočních hodinách s místní sedmatřicetiletou ženou,” uvedl Kopřiva.

„Na tu měl následně 1. ledna letošního roku krátce po třetí hodině ranní zaútočit v lesním porostu poblíž restauračního zařízení v Karlových Varech,“ doplnil v neděli večer policejní mluvčí.

Afghánec měl nad ránem znásilnit v Karlových Varech 19letou dívku, další ženu měl pobodat

Krimi

„Cizinec, který měl útočit s úmyslem ženu usmrtit, jí měl způsobit vážná bodnořezná poranění v oblasti hrudníku a z místa utéct,“ pokračoval Kopřiva s tím, že zdravotní stav ženy je v tuto chvíli stabilizovaný, avšak stále je v ohrožení života.

„Vážně zraněná žena měla následně s vypětím všech svých sil dojít do několik set metrů vzdáleného restauračního zařízení, kde upadla do bezvědomí. Poté byla převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.”

Cizinec, který je podle informací Práva Afgháncem, který do západočeských lázní přicestoval z Německa, měl krátce po svém činu potkat o několik ulic dále teprve devatenáctiletou dívku, kterou měl ohrožovat nožem, a přitom po ní požadovat pohlavní styk.

„Dívka měla odmítat a bránit se, ovšem po fyzickém napadení cizince měla omdlít. Následně na ní měl třiadvacetiletý cizinec vykonat soulož a poté z místa utéct. Zdravotní stav poškozené devatenáctileté dívky není život ohrožující a v současnosti již není hospitalizována ve zdravotnickém zařízení,“ konstatoval Kopřiva.

Policisté vypátrali muže podezřelého ze znásilnění v pražském kempu

Krimi

Policie poslala okamžitě na místo prvního zločinu maximální počet policejních hlídek.

„V krátké době získali policisté přibližný popis pachatele, po kterém ihned začali intenzivně pátrat v Karlových Varech, v městských lesích a kolem nich a dále v rámci dalších míst Karlovarského kraje,“ popisoval mluvčí policie s tím, že při pátrání přišlo druhé oznámení o znásilnění.

„Velmi krátce po přijetí tohoto druhého oznámení byl v rámci intenzivního pátrání karlovarských policistů podezřelý muž zadržen,“ uvedl Kopřiva.

„Cizinec se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,23 promile,“ doplnil.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby,“ poznamenal s tím, že v případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Reklama

Výběr článků

Načítám