Hlavní obsah

Cizinec boural v Praze na koloběžce, od nehody chtěl ujet

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští strážníci zadrželi u Hlavního nádraží cizince na elektrokoloběžce, který chtěl odjet od nehody, kdy v jednosměrce vrazil do popelářského auta a urazil mu zrcátko. Policisté muži naměřili bezmála dvě promile. Incident v ulici U Bulhara zachytila bezpečnostní kamera.

Cizinec na koloběžce boural U BulharaVideo: Městská policie Praha

 
Článek

Nehoda se stala minulý týden, informovali v pátek strážníci na webu. Hlídka městské policie kontrolovala oblast kolem viaduktu, kde se scházejí drogově závislí. Zrovna seděli v autě, když kolem projíždělo popelářské vozidlo Pražských služeb. Proti němu se vyřítil směrem od Hlavního nádraží muž na koloběžce, který do auta vrazil a urazil mu zrcátko.

„Cizinec se řítil jednosměrnou ulicí poměrně velkou rychlostí a po srážce chtěl evidentně ihned zmizet. V tom mu naštěstí zabránili přítomní strážníci,“ sdělila městská policie. Muž byl podle strážníků viditelně pod vlivem alkoholu, dechová zkouška prokázala 1,8 promile.

Opilý turista smetl na koloběžce v Praze dva lidi

Krimi

„Škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun. Další okolnosti dopravní nehody řešili státní policisté,“ dodali strážníci. Věk ani národnost cizince neupřesnili.

„Druhého cizince, který taktéž projel ulici v protisměru, vyřešili strážníci na místě domluvou. Mladík po incidentu kamaráda ihned zastavil a za své jednání se omluvil,“ uvedla městská policie.

Opilý cizinec vrazil na sdílené koloběžce do turistůVideo: MP Praha

Incident U Bulhara se podle strážníků stal několik dní před podobnou nehodou z Václavského náměstí, kde rovněž cizinec pod vlivem alkoholu vjel do skupiny turistů.

Trable se sdílenými koloběžkami řeší rovněž pražský magistrát, kvůli tomuto dopravnímu prostředku se množí trestní oznámení. Lidé musí mnohdy před koloběžkami uskakovat, jindy zaparkovaná přibližovadla brání v cestě. Městská policie již dříve připomínala, že pro jezdce na koloběžce platí stejná pravidla jako pro cyklisty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám