Hlavní obsah

Cizinci si koupili pervitin, hned nato je obral lupič o drogu, peníze i auto

Právo, vor
Karlovy Vary

Ze zvlášť závažného zločinu loupeže byl chebskými kriminalisty obviněn 21letý muž, který v Aši pod pohrůžkou násilí obral skupinku Němců o osobní auto, tři gramy pervitinu a rovněž o zhruba osm tisíc korun. Stíhání kvůli držení drog se ale nevyhnuli ani oloupení cizinci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lupič nejdříve podle mluvčí karlovarské krajské policie Kateřiny Böhmové ke skupince Němců přistoupil v Okružní ulici a pod pohrůžkou násilí požadoval vydání peněz a rovněž tři gramy pervitinu, který si Němci krátce před tím koupili od místního dealera.

„Lupič zřejmě dostal echo nebo Němce nakupující drogy pozoroval,“ uvedla Böhmová. „Poškození z obavy o své zdraví drogu i finanční hotovost ve výši 20 eur vydali,“ popisovala mluvčí policie.

S tím se ale mladík nespokojil. „Poté obviněný poškozené donutil, aby nasedli do jejich osobního vozidla a s další osobou odjeli do centra Aše,“ pokračovala Böhmová, podle které tam nutil vystrašené Němce, aby vybrali peníze z bankomatu. „Ani jeden výběr z bankomatu se však nezdařil,“ dodala.

300 euro a auto k tomu

Násilím vyhrožovat ale obviněný muž nepřestal ani potom. „Pod pohrůžkou nože a bezprostředního násilí požadoval obviněný vydání klíčků k jejich osobnímu vozidlu, které poté odcizil. Obviněný muž jednoho z poškozených ještě donutil k návštěvě příbuzného, aby si vypůjčil finanční hotovost ve výši 300 euro,“ popisovala mluvčí s tím, že v lupičově kapse skončila i tato částka.

Kriminalisté trestní stíhání ještě rozšířili o maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Jelikož mladík porušil zákaz řízení motorových vozidel,“ vysvětlila mluvčí s tím, že kriminalisté podali návrh na vzetí obviněného do vazby. „Případ držení drog Němci řeší kriminalisté jako samostatný případ,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám