Hlavní obsah

Cizinci drželi v autě pětileté dítě jako rukojmí

Právo, Novinky, pab, pno
DOMAŽLICE

Dramatická policejní akce se odehrála ve středu na Domažlicku. Policejní zásahová jednotka zadržela trojici Holanďanů, která se zabarikádovala v terénním automobilu a držela jako rukojmí pětileté dítě. Po policejním zásahu bylo dítě osvobozeno a cizinci skončili v cele, nikdo nebyl zraněn.

Článek

Dva muži a jedna žena z Holandska přijeli do Česka za svými krajany. Podle informací policie tato trojice pachatelů přinutila své krajany pod hrozbou násilí a za použití zbraní vzdát se obchodního podílu v soukromé firmě. Měli je k tomu přinutit sekyrami a noži.

"Zatýkání probíhalo za dramatických okolností. Holanďani zadržovali v autě jako rukojmí pětileté dítě a požadovali volný průchod a odjezd z republiky s tím, že jinak to dítě zemře. Zabarikádovali se ve voze a odmítali auto opustit," řekl Právu zástupce policejního ředitele v Domažlicích Miroslav Vokáč.

Podle dostupných informací se jednalo o dítě ženy, která byla mezi únosci. Skupina terénním vozem najížděla do policejních aut a ohrožovala policisty. Do několikahodinového vyjednávání se zapojili i psychologové. Nakonec bylo rozhodnuto o zákroku zásahové jednotky.

Zadržení cizinci byli umístěni do policejní cely. Hrozí jim stíhání za vydírání a útok na veřejného činitele se zbraní, za což mohou být potrestáni až osmiletým vězením.

Reklama

Výběr článků

Načítám