Hlavní obsah

Chybou úředníků šel kvůli řidičáku do policejní cely

Právo, miv
BŘECLAV

Nic neprovedl, přesto skončil v policejní cele. O nejhorší zážitek se mladíkovi z Břeclavska ale nepostarali policisté, nýbrž úředníci. Odebraný řidičský průkaz mu vrátili, ale opomněli o tom dát včas zprávu do centrální evidence. A tak mladíkova radost z pocitu být opět řidičem rychle vyhasla za mřížemi policejní cely.

Článek

"Byl to hrozný zážitek, skončil jsem za mřížemi mezi lidmi, kteří tam zjevně patří a to jen proto, že někdo jiný udělal chybu. Policisté se mi pak omluvili, prý si mám podat stížnost. Já si ale stěžovat nechci, netoužím, aby se mi někdo mstil," řekl o události z konce srpna řidič, který po medializaci svého příběhu nijak netoužil.

Teprve když mu došlo, že to, co se stalo jemu, se může přihodit i jiným, začal líčit svou cestu do policejní cely, ovšem s podmínkou, že jeho jméno se nezveřejní.

V závěru srpna se mladík po několika měsících dočkal vrácení řidičského průkazu, o který se připravil vlastním selháním. V Brně ho ale při rutinní dopravní akci zastavili strážníci městské policie a po zjištění, že v evidenci je jeho řidičský průkaz stále veden jako odebraný z důvodu zákazu řízení, povolali ihned republikovou policii. S hrozbou stíhání pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí putoval do cely a čekal, co bude dál.

Naštěstí pro něho se vše v několika hodinách vysvětlilo a policisté domnělého provinilce s omluvou propustili. Než se písemné rozhodnutí oficiální cestou dostalo na příslušný odbor a bylo zaneseno do centrální evidence, uplynuly dva tři dny, což stačilo k vzniku uvedeného nepříjemného zážitku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám