Hlavní obsah

Chtěl jsem se předvádět, řekl řidič, který v křižovatce těsně minul hlídku a naboural

– Praha

Nehodou skončila o víkendu jízda 27letého muže, který se v Praze předváděl v půjčeném autě před svou spolujezdkyní. Projel totiž před strážníky na červenou, a když jim chtěl ujet, havaroval. Dechová zkouška pak ukázala hodnotu 1,3 promile.

Chtěl jsem vám ujet, řekl řidič hlídce po dopadeníVideo: MP Praha

 
Článek

Mladý muž se v BMW řítil Černokosteleckou ulicí v sobotu před pátou hodinou ráno. Nezastavil na červenou a málem smetl auto městské policie, které vjíždělo na zelenou do křižovatky. Hlídka ho posléze chtěla zastavit, muž však ujížděl dál.

„Auto na další křižovatce vyjelo mimo vozovku a nabouralo do schodiště se zábradlím. Na místě se nacházel řidič a jeho spolujezdkyně, oba naštěstí vyvázli z nehody bez zranění,“ uvedla mluvčí strážníků Michaela Teplá.

Zkouška pozitivní

„To jsem pos..., jsem v pr... Půjčil jsem si od kamaráda auto a chtěl jsem se předvádět. A hlavně jsem vám chtěl ujet, ale neubrzdil jsem to a narval to sem. Přiznám se,“ komentoval nehodu přistižený řidič.

Následovala dechová zkouška, která byla pozitivní. „Muži bylo dechovou zkouškou naměřeno 1,3 promile. Uvedl, že před jízdou vypil k večeři dvě piva,“ konstatovala Teplá.

Celou událost si pro podezření z trestného činu převzala Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám