Hlavní obsah

Choval se jako vyhazovač, řekla svědkyně o policistovi, který zmlátil hosta kvůli sklenici

Právo, Radim Vaculík

Působil arogantně a choval se jako vyhazovač. Těmito slovy popsala u Obvodního soudu pro Prahu 7 servírka jedné z holešovických restaurací vystupování policisty Pavla Vondry (32), který podle obžaloby loni v srpnu po hádce o úklid rozbité pivní sklenice zmlátil hosta.

Foto: archiv Právo

Dušan Kütner v nemocnici po potyčce s policistou.

Článek

Vondra byl v té době mimo službu a v civilu, v hospodě čekal na svou přítelkyni, která tam vypomáhala. Nyní se u soudu zpovídá z ublížení na zdraví, za což mu hrozí až tři roky vězení.

„Byl moc hrrr, takový uzurpátorský. Hecoval se, jako by byl na diskotéce, a choval se jako vyhazovač,“ uvedla tento týden v jednací síni servírka Kateřina na Vondrovu adresu.

Soud ji považuje za velmi důležitou svědkyni, protože právě ona byla osobně přítomná počátku sporu a mohla objektivně sdělit, co se stalo. Oba jeho aktéři totiž vypovídají každý jinak.

Foto: archiv Právo

Dušan Kütner druhý den po potyčce s policistou.

Vše začalo tím, že host Dušan Kütner rozbil při velmi živé debatě s kamarádem pivní sklenici. Podle Vondry a shodného svědectví jeho přítelkyně Kütner půllitr po svém známém dokonce hodil a prý mu navíc uštědřil facku.

To ale u soudu popřel jak onen Kütnerův kamarád, tak nyní i servírka Kateřina. Pouze potvrdila, že Kütnerovi vyčinila, ale rozhodně prý nešlo o vyhrocenou situaci. Host útratu i rozbitou sklenici zaplatil a ona šla uklidit střepy. Napětí podle ní nastalo až ve chvíli, kdy se do věci vložil Vondra.

Policista zmlátil hosta restaurace kvůli sklenici

Krimi

„Nutil rozkazovačným tónem Dušana, aby rozbité sklo uklidil. Nakonec ho zatlačil do rohu restaurace. Snažila jsem se to uklidnit, ale dostala jsem plnou dávku pepřovým sprejem do obličeje,“ přiblížila konflikt Kateřina.

Skončil na kolenou

Sprej vytáhl Kütner poté, co prý dostal od Vondry dvě rány pěstí, přišel o brýle, neviděl a skončil na kolenou. Tyto údery Kateřina podle svých slov neviděla. Zaznamenala jen neustálé strkání Vondry do Kütnera.

Ten začal kolem sebe stříkat sprej, kterým zasáhl jak Kateřinu, tak Vondru i jeho přítelkyni. Odplata byla okamžitá. Vondra podle Kateřiny „složil Dušana na zem“.

Obžaloba tvrdí, že mu tento člen pohotovostní motorizované jednotky pražské krajské policie nejméně dvěma či třemi ranami do hlavy způsobil její pohmoždění, tříštivou zlomeninu levé očnice, pohmoždění levého oka, trojitou zlomeninu čelisti s krvácením do čelistní dutiny, dvojnásobnou zlomeninu jařmového oblouku a bolestivé naražení žeber.

Obžalovaný tvrdí, že se do věci vložil proto, aby zabránil konfliktu mezi servírkou a hostem. Kateřina ale takovou verzi u soudu odmítla. Prý se v ohrožení necítila, Kütnera jako hosta znala, byl sice opilý, ale nikdy ne agresivní.

Odjel pryč

Zarážející bylo i následné chování Vondry a jeho přítelkyně. Policista po zmlácení Kütnera beze slov z místa odešel, aniž by počkal na příjezd přivolaných kolegů.

Jeho partnerka poté policistům totožnost přítele, a tedy i jeho příslušnost ke sboru, zapřela. O totéž prý žádala i Kateřinu. Vše se ale nakonec kriminalisté a následně vyšetřovatelé Generální inspekce bezpečnostních sborů dověděli a Vondra byl obviněn.

Soud bude pokračovat koncem ledna, kdy by měly zaznít závěrečné řeči a nejspíš i rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám