Hlavní obsah

Choromyslné na Příbramsku ošetřoval falešný doktor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘÍBRAM

Sice bez lékařského diplomu, zato s notnou dávkou drzosti na Příbramsku ordinoval falešný doktor z Prahy. Jedenatřicetiletého muže odhalila policie, je podezřelý z podvodu a poškozování cizích práv. Nebyl členem Lékařské komory a "praxi" vykonával u duševně nemocných osob.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Loni v říjnu muž prováděl vyšetřování pacientů v jednom z ústavů sociální péče, stanovoval diagnózy, určoval léky a u jedné pacientky dokonce nařídil hospitalizaci, která však nebyla nutná. Nejméně jednou také aplikoval pracovnici sanatoria injekci s nezjištěnou látkou, o níž tvrdil, že jde o vakcínu proti žloutence.

Také převzal zálohu na pořízení vakcín, které ovšem nedodal, a částku si ponechal. V té době se o něj začala zajímat policie. Samozvanému lékaři hrozí až dva roky odnětí svobody.

V Jaroměři "doktor" píchal injekce

Před pěti lety vyšetřovali policisté případ nepravého lékaře v Jaroměři na Náchodsku. Ten lidem během celého roku nabízel zdarma očkování proti žloutence, klíšťové encefalitidě a dalším nemocem. Nejméně čtyřikrát svým pacientům aplikoval injekce, v nichž žádná vakcína nebyla, nešlo však o zdravotně závadnou látku.

Tehdy 44letý muž si navíc ve svém okolí půjčil menší finanční částky, které nevrátil. Po psychiatrickém vyšetření byl umístěn do léčebny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám