Hlavní obsah

Chodkyně na Břeclavsku přecházela mimo přechod, přejel ji náklaďák

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Dva chodci zemřeli ve čtvrtek na silnicích na Břeclavsku. Brzy ráno srazilo auto chodce na dálnici D2, dopoledne pak zahynula chodkyně v Hustopečích.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě v Hustopečích došlo po jedenácté hodině na kruhovému objezdu, kterým míří do města doprava z dálnice D2. Žena přecházela silnici mimo přechod pro chodce.

„Bezprostředně vstoupila do jízdní dráhy nákladnímu vozidlu s návěsem,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Na místě byli velmi brzy policisté i záchranáři, zachránit chodkyni už ale nedokázali. „Bohužel i přes veškerou jejich snahu žena zraněním podlehla,” dodala mluvčí.

Nehodu s chodcem řešili policisté i brzo ráno na dálnici D2. „Chodec na místě zemřel. Co dělal na dálnici, kde je přecházení zakázáno, prověřujeme,“ podotkla Haraštová.

Nehoda paralyzovala dopravu v Hustopečích. Bylo to tento týden již podruhé, v úterý byly na vině nehody kamionů na dálnici D2.

Reklama

Související témata:

Související články

Kamionová kalamita na dálnici D2

Nejdřív dva kamiony a pak dalších šest se srazilo v úterý dopoledne na dálnici D2 ve směru na Brno. Při první nehodě u Blučiny museli hasiči jednoho zraněného...

Auto na D2 zabilo chodce

Na dálnici D2 ve směru z Brna na Břeclav srazilo ve čtvrtek nad ránem osobní auto chodce. Dálnice byla uzavřená.

Výběr článků

Načítám