Hlavní obsah

Chodce v Olomouci zabil vlak, druhého přejel autobus

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dvě vážné nehody se staly v úterý pozdě večer v Olomouci. Zatímco na jednom konci města nepřežil starší muž střet s vlakem, na druhém byl jen o pár minut později převezen do nemocnice chodec, kterého tam srazil a přejel autobus. Právo o tom ve středu informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

První nehoda se stala krátce před 21.30 hodin v ulici Na Zákopě.

„První na místě byli hasiči, kteří také u zraněného zahájili oživovací pokusy. Muž utrpěl po srážce s projíždějícím vlakem velmi vážná poranění postihující více částí těla, a i přes navazující rozšířenou resuscitaci a snahu zdravotníků o záchranu života na místě po několika minutách zemřel,“ uvedl mluvčí.

Chodce srazil autobus v Hněvotínské ulici. Následně jej přejel kolem. „Muž středního věku utrpěl vážná poranění v oblasti hrudníku a také zranění horních a dolních končetin. Po poskytnutí komplexní přednemocniční neodkladné péče byl zraněný přepraven do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ dodal Hošák.

Obě nehody šetří policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám