Hlavní obsah

Chlapec zemřel po skoku do dálky na školní olympiádě

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRACHATICE

Tragicky skončil pád čtrnáctiletého hocha na hranu doskočiště na páteční lehkoatletické olympiádě ve Volarech na Prachaticku. Čtrnáctiletý žák osmé třídy zdejší základní školy upadl při rozcvičování na hranu doskočiště tak nešťastně, že následkům svého vnitřního zranění v pondělí podlehl.

Článek

K úrazu došlo těsně před zahájením soutěže, kdy se děti teprve rozcvičovaly a rozběhávaly. "Zpočátku to vypadalo jako banální zranění, vyražený dech nebo naražená žebra. Chlapec také úplně normálně komunikoval s lékaři," řekl ve středu Právu ředitel Základní školy ve Volarech Jaroslav Šiman.

Vyšetření v prachatické nemocnici ovšem ukázalo, že chlapec utrpěl velice závažné vnitřní zranění prakticky neslučitelné se životem. Následoval okamžitý transport na specializované pracoviště českobudějovické nemocnice, kde už mu lékaři i přes maximální snahu pomoci nemohli.

"Případ převzala Služba kriminální policie a vyšetřování v Prachaticích a prověřuje jej pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví se smrtelnými následky," sdělila ve středu Právu mluvčí prachatické policie Dagmar Vymětalová a poznamenala, že o celé záležitost informoval policii otec zemřelého hocha.

"Je to obrovská a nepochopitelná tragédie, která těžce zasáhla všechny naše žáky i pedagogy," poznamenal ředitel školy. Ta akci pořádala v atletickém sektoru areálu volarské tělovýchovné jednoty. Podle Šimana škola zajistila veškerá bezpečnostní opatření, včetně dozoru u jednotlivých stanovišť.

Vyšetřovatelé, kteří nařídili soudní pitvu zemřelého chlapce, budou nyní prověřovat mimo jiné to, zda parametry skokanského sektoru splňovaly příslušné normy a další okolnosti případu, na jehož začátku byla podle všeho jen mimořádně tragická a nešťastná shoda náhod.

Reklama

Výběr článků

Načítám