Hlavní obsah

Chlapec vjel na koloběžce ve Špindlu před autobus, lekl se zatroubení

– Trutnov • Aktualizováno

Nehodu koloběžky a autobusu vyšetřují od pondělí policisté ve Špindlerově Mlýně. Chlapec jedoucí na koloběžce se zřejmě lekl, když řidič autobusu zatroubil, a vjel přímo před něj. Naštěstí utrpěl jen lehké zranění.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Autobus sjel do příkopu

Článek

Nehoda se odehrála před čtvrtou hodinou odpoledne. Podle policie autobus předjížděl 13letého cizince na koloběžce a zatroubil, aby ho upozornil, že předjíždí.

„Chlapec se zřejmě lekl a vjel do jízdní dráhy autobusu, který havaroval. Při nehodě utrpěl lehké zranění, stejně jako cestující v autobuse,“ řekla Novinkám mluvčí policie Šárka Pižlová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Autobus sjel do příkopu

Autobus sjel ze silnice a opřel se na bok. Podle hasičů v něm cestovalo deset lidí. „Jednu starší osobu vyprostili hasiči, ostatní cestující vystoupili sami. Zraněná osoba byla předána do péče horské služby. Poté byla převezena na ošetření sanitou do nemocnice,“ informovala mluvčí hasičů Alena Kuthanová.

K vyproštění musel přijet jeřáb. „Přesné příčiny nehody policisté dále zjišťují,“ uzavřela Pižlová. Škoda byla předběžně vyšílena na 150 tisíc korun na autobusu a tři tisíce na koloběžce.

Reklama

Výběr článků

Načítám