Hlavní obsah

Chemopetrol kvůli požáru omezil výrobu

Právo, ton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITVÍNOV

Výrobu polypropylenu a polyetylenu musela omezit kvůli sobotnímu požáru pásového dopravníku uhlí litvínovská společnost Chemopetrol. Oheň totiž poškodil most, po němž se do areálu chemičky dopravuje uhlí.

Foto: Petr Kameníček

Vítězka Miss OK Natálie Novosadová z Gymnázia Čajkovského

Článek

"Nemáme dost uhlí na výrobu páry, která je pro produkci polypropylenu a polyetylénu nezbytná," řekl v neděli Právu mluvčí společnosti René Keller. Omezení potrvá podle něj nejméně do pondělí. Pracuje se na opravě dopravníku a řeší se i náhradní způsob zásobování uhlím, aby v pondělí v poledne byla výroba obnovena v plné výši.

Sobotní požár vnikl pravděpodobně na pásovém dopravníku. Podle Kellera se oheň bez prostředně nedotkl chemického provozu a do vzduchu se nedostaly žádné jedovaté látky.

Oheň zasáhl zauhlovací most i sousední věž a likvidovalo ho šest jednotek hasičů asi dvě hodiny. "Ještě dopoledne byly na místě dvě jednotky, sledovaly, zda se oheň znovu někde neobjeví," řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Radovan Hříbal.

"Zatím nevíme, co bylo příčinou požáru. Odpověď hledají hasičští a policejní specialisté," řekl Právu.

Podle ČTK hasiči odhadli škodu na 30 až 50 miliónů korun. Firma zatím nechtěla odhady komentovat. "Žádná čísla nemáme k dispozici, čekáme na závěry skupiny odborníků," uvedl Keller.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám