Hlavní obsah

Chebská tržnice ukrývala výrobnu nekolkovaných cigaret

– CHEB
Novinky, Pavel Peňás

Celníci a policisté druhý den kontroly v chebské tržnici Dragoun zaznamenali obrovský úspěch. Objevili v jedné z garáží místnost, ve které se vyráběly nekolkované cigarety. Policie dosud předpokládala, že veškeré cigarety se pašují ze zahraničí.

Foto: Josef Zajíc

Rozhledna u Bílova.

Článek

"Je to skutečně zásadní. Zatím se většinou předpokládalo, že nekolkované cigarety, které se nelegálně prodávají na našem trhu, pocházejí ze zemí, které cigarety nekolkují, například z Asie a jsou k nám pašovány. O tom, že by se přímo u nás pokoutně vyráběly, se zatím jen spekulovalo," uvedla mluvčí plzeňské krajské celní správy Jitka Blahutová.

Celníci v Chebu nalezli v jedné místnosti osm kartónu s volně uloženými kusy cigaret. V každém z nich bylo 21,5 tisíce kusů. Vedle bylo deset kartónů natištěných obalů, které stačilo jen poskládat a naplnit cigaretami a staniolovým obalem. Celníci objevili i množství prázdných dutinek, připravených k plnění tabákem.

Kontrola skončí až za několik dní

Pracovníci celní správy ale také odvážejí další a další kamióny plné zabaveného zboží. Celníci mají podezření, že obchodníci falzifikáty nejen prodávají, ale i označují falešnými značkami renomovaných výrobců.

"Našli jsme tu například sklad neoznačených triček a vedle stoh nášivek, které se na oděvy připevňují. Není vyloučeno, že tu najdeme i dílnu, kde se nášivky přidělávají," uvedl šéf chebských celníků Roman Šťovíček, který akci na Dragounu řídí.

Podle jeho odhadu byla ve středu zkontrolována jen asi pětina areálu. "Čekají nás ještě stovky stánků a další prostory," uvedl Šťovíček. Akce by tak měla zřejmě pokračovat i ve čtvrtek, možná i déle.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám