Hlavní obsah

Chata se bezdomovci nelíbila, tak ji zapálil

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Opilý bezdomovec zapálil chatu, která se mu nelíbila. Na to, aby se v chatě předtím opil a přenocoval, mu však byla dobrá. „Policisté obvinili jednašedesátiletého bezdomovce z trestného činu poškozování cizí věci. V neděli 5. června úmyslně zapálil chatu v Kašavě na Zlínsku,“ informovala mluvčí policie ve Zlíně Jana Bartíková.

Článek

Policisté muže dopadli po několika hodinách po požáru v hospodě. K činu se již přiznal. Jeho výklad události policisty téměř zaskočil.

„Při výslechu tvrdil, že se nejednalo o žádný trestný čin, nýbrž o úklid smetí. Do chaty přišel v sobotu a pobýval v ní do neděle. V sobotu i v neděli popíjel značné množství alkoholu. V neděli se podle svých slov po probuzení jen tak kolem sebe rozhlížel a velmi ho rozzuřilo, že chata je v daleko horším stavu, než byla před jeho návštěvou před rokem. Proto dal na schody pomačkané papíry a zapálil je,“ popsala Bartíková.

Dopadený pachatel bezprostředně po zadržení v odpoledních hodinách nadýchal 1,74 promile alkoholu. Za trestný čin poškození cizí věci mu hrozí až jednoleté vězení. Způsobil škodu přibližně za 200 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám