Hlavní obsah

Cestující bez roušek si udělali večírek v trolejbusu MHD

– Zlín
Právo, Aleš Fuksa

Soukromý večírek v trolejbusu městské hromadné dopravy si zřejmě chtěli užít dva cestující na lince mezi Otrokovicemi a Zlínem. Svou bezstarostnou jízdu trvající mezi oběma městy téměř půl hodiny si zpestřili sundáním roušek a popíjením alkoholu. Jejich výlet ukončili až přivolaní strážníci. K incidentu došlo ve středu večer.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dva muži vybavení zásobou lahvového piva se usadili po půl osmé večer v Otrokovicích v kloubovém trolejbusu na lince 2, který směřoval do Zlína a v němž kromě zmíněné dvojice a řidiče cestovalo přes deset lidí.

„Zřejmě okolnost, že jsou v době nouzového stavu a šíření koronavirové infekce podle vládního nařízení zavřené hospody, je přivedla na myšlenku, aby si udělali povyražení v prostorách trolejbusu. Sejmuli si ochranné roušky, popíjeli a chovali se velmi hlučně,“ popsal mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota.

Na ostatní ohled nebrali

Na upozornění řidiče, že musí mít nasazenu ochrannou roušku, a proto by neměli ve vozidle pít, muži nereagovali. „Na ostatní cestující ve vozidle při svém povykování nebrali žádný ohled,“ podotkl Cekota.

Řidiči nezbylo než požádat vysílačkou o pomoc dispečera a jeho prostřednictvím městskou policii. Hlídka si na tento trolejbus počkala na zastávce Malenovice-křižovatka.

Strážníci museli oba výtržníky vyvést z vozidla. „Trolejbus získal kvůli tomuto incidentu šestnáctiminutové zpoždění,“ uvedl službukonající dispečer DSZO.

V brněnské hospodě se vesele kouřilo a pilo

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám