Hlavní obsah

Český pedofil, který se ukrýval v Londýně, skončil v Brně ve vazbě

– Brno
Právo, pko

Brána vazební věznice se ve čtvrtek odpoledne zavřela za šestatřicetiletým mužem z Tišnova na Brněnsku, který se několik měsíců ukrýval před policií v Londýně. Pedofil, který byl už trestaný za sexuálně motivované útoky, podle policie loni na konci prázdnin zneužil při koupeli teprve pětiletou dceru své družky. Muže ve středu převezli z Anglie do Česka a soudce ho následně vzal do vazby.

Foto: Novinky

Článek

„Mohu potvrdit, že Městský soud v Brně vzal do vazby šestatřicetiletého muže, jenž je trestně stíhán pro zločin pohlavní zneužití pětileté dcery své družky. Soud dospěl k závěru, že u stíhaného muže je důvodná obava, že uprchne, nebo se bude skrývat a že bude trestnou činnost opakovat,“ řekla Právu mluvčí soudu Gabriela Stočková s tím, že ani státní zástupce ani zadržený muž proti vzetí do vazby nepodali opravný prostředek.

Muž měl loni po návratu z vězení navštěvovat nařízenou ambulantní sexuologickou léčbu, ale s tou rychle skoncoval. Naopak se seznámil s novou družkou a do oka mu padla i její dcera. Po čtyřměsíční známosti mu podle policie žena svěřila dítě na hlídání a odešla do práce. Pedofil měl pak hned využít příležitosti a děvčátko dle vyšetřovatelů zatáhl do vany.

„Děvčátku prováděl orální sex a jiné praktiky, které si holčička nedokázala vysvětlit. Přitom před ní ve vaně masturboval. Dítě pak zavázal mlčením s tím, že jí nakoupí hračky, když ‚budou mít spolu tajemství‘, které nesmí nikomu říct,“ popsal aktivity jeden z policistů obeznámených s případem.

Na podivné jednání upozornila strážce zákona teta, které se její neteř svěřila. Muž na to konto v říjnu zmizel a teprve v minulých týdnech ho vypátrala policie v Londýně. Za pohlavní zneužití svěřené osoby mu nyní hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám