Hlavní obsah

Čermáková, jež usmrtila dceru Terezku, je volná

Právo, Josef Gabzdyl
OPAVA

Věznici v Opavě opustila v pondělí třicetiletá Helena Čermáková, která si tam odpykávala tříletý trest za zabití čtyřleté dcerky Terezky.

Článek

Její příběh otřásl celým Kladnem. Žena ve svém bydlišti v Kladně-Kročehlavech nejprve v roce 2001 ohlásila ztracení dcerky. V televizní reportáži dokonce jako nešťastná matka srdceryvně plakala. Do pátrací akce se zapojilo na šest stovek policistů, vyletěl i vrtulník s termovizí.

Nakonec bylo Terezčino popálené tělo nalezeno v hájence poblíž sídliště, kde žila. Čermáková se poté přiznala, že dítě v opilosti zalehla a udusila. Mrtvou dcerku pak pohodila v hájence a zapálila, aby zakryla stopy. Nakonec vše zasypala odpadky.

"Ve výkonu trestu se chovala vzorně a velice nenápadně. Nebyly s ní žádné problémy," konstatoval ředitel opavské věznice Ivo Turok. Rovněž odmítl, že by trestankyně měla vinou svého děsivého činu problémy se šikanou spoluvězeňkyň. "Nic takového, vždyť ve vězení máme více žen s podobným činem," řekl.

Čermáková pracovala ve vězeňské kuchyni a podle neoficiálních informací se ve vězení zamilovala. Údajně pojede do Uherského Hradiště za přítelem. "Tak o tom vůbec nebudu spekulovat, většinou to jsou všechno výmysly," dodal ředitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám