Hlavní obsah

Celníci odhalili na Chebsku velkopěstírnu marihuany

Právo, pab
TRSTĚNICE

Západočeští celníci odhalili ve středu v Trstěnicích na Chebsku velkopěstírnu marihuany. V pěti místnostech patrového rodinného domu stojícího uprostřed obce našli přibližně tisíc rostlin, přičemž některé z nich byly již metr vysoké a určené ke sklizni. Při razii byl objekt liduprázdný.

Článek

Zbytky jídel, ošacení a hygienické potřeby ale nasvědčovaly tomu, že v domě někdo pobýval. "Vybavení pěstírny bylo vysoce profesionální. Pachatelé používali moderní vzduchotechniku, automatický zavlažovací a osvětlovací systém.

Květináče s rostlinami byly prakticky všude, od sklepa až po půdu. Některé místnosti sloužily jako skladovací prostory pro substrát a hnojivo," řekla Jitka Blahutová z plzeňského celního ředitelství.  Podle ní celníci případ po zadokumentování předali policii. Na pěstírnu celníci podle Blahutové přišli v průběhu prošetřování jiné trestné činnosti.

Žena, která bydlí v sousedním domě řekla, že vůbec netušila, co se tam děje. "Někdy v květnu přijel kamión s květníky a nějakými kanystry. To všechno nanosili do toho domu. Netušila jsem proč. Z domu jsem slýchávala takový zvuk jako od šicího stroje nebo kompresoru. Myslela jsme si, že se tam něco šije na kšeft.  Do domu nebylo vidět, ve všech oknech byl zatažené závěsy," uvedla asi 60 letá žena. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám