Hlavní obsah

Celníci našli stovky falešných petard Dum Bum

Celníci během celorepublikové kontroly kamenných obchodů a tržnic objevili během úterý a středy 670 balení padělaných petard značky Dum Bum. Celnici varují, že petardy mohou být nebezpečné.

Foto: Celní správa

Zabavená pyrotechnika

Článek

„Napodobeniny se lišily od originálních výrobků obalem, cenou, ale i rozdílnými popisy. U padělků jakéhokoliv zboží není znám výrobce, složení ani jeho kvalita výrobku. Použití takového zboží může vážně ohrozit zdraví, dokonce i život,” konstatovala mluvčí celníků Martina Kaňková. Jednotlivými případy se celníci dále zabývají.

Foto: Celní správa

Zabavená pyrotechnika

Také policisté a pracovníci České obchodní inspekce se několik týdnů před silvestrovskou nocí každoročně zaměřují na kontroly prodejců zábavní pyrotechniky. Letos například zjistili, že jim v prodejnách chyběly hasicí přístroje a některé zboží nebylo správně označené.

Foto: Celní správa

Zabavená pyrotechnika

Německé úřady pravidelně v období vánočních svátků a konce roku varují před pyrotechnikou dováženou ze zahraničí, zejména z Česka a z Polska. Dovezené petardy a rachejtle totiž obsahují větší množství černého prachu a při jejich odpalování hrozí podle německých úřadů vážná zranění.

Anketa

Používáte na Silvestra pyrotechniku?
Ano
18,8 %
Ne
81,2 %
Celkem hlasovalo 3110 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám