Hlavní obsah

Čekal jsem na přílet draka, vysvětlil muž z pražského cimbuří

Praha

Pětadvacetiletý muž z cimbuří, který ve čtvrtek na celý den zaměstnal záchranné složky v Praze, čekal na věži údajně na to, až přiletí drak. Ten nepřiletěl, zato však přišla zásahová jednotka, která ho sundala za pomoci taseru. Muž skončil v nemocnici, policisté ho podezírají z trestného činu poškození cizí věci.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž na věži v centru Prahy. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

„Důvody a požadavky, které muž policistům sděloval, byly zmatené a převážně smyšlené. Policisty na místě oslovoval jménem svého kamaráda. Chvilkama hovořil o tom, že chce zemřít, a mimo jiné uvedl i to, že na věži čeká, než přiletí drak,“ informovala v pátek mluvčí policie Iveta Martínková.

Podle ní skončil 25letý Lotyš v nemocnici, kde se budou odborníci mimo jiné zajímat i o jeho duševní stav. Policisté nemohli provést dechovou zkoušku ani test na drogy; zda byl pod vlivem nějakých látek, to ukáže až rozbor krve.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže na věžičce skladu Národního divadla zpacifikovala zásahová jednotkaVideo: Novinky

Národní divadlo, které má v objektu sklad, škodu vyčíslilo na 100 tisíc korun. „Policisté proto ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškození cizí věci,“ potvrdila Martínková.

Zásah policie trval celkem 14 hodin, kdy se na místě vystřídalo několik vyjednavačů, kteří se cizinci jeho jednání snažili rozmluvit. Cihly muž házel nejen na procházející lidi, ale později také na hasiče a policisty. Jakmile se někdo přiblížil, okamžitě po něm něco hodil. Komunikace s ním byla složitá také proto, že mluvil chvíli rusky, chvíli anglicky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám