Hlavní obsah

ČD prohrály soud o odstupné bývalého personálního náměstka

– Praha

České dráhy prohrály u soudu spor s bývalým náměstkem pro personální záležitosti Milanem Ruttnerem o vyplacení desetimilionového odstupného. Ruttner měl odchodné zaručeno smlouvou, kterou podepsal současný generální ředitel ČD Petr Žaluda. Verdikt soudu není pravomocný, dráhy se odvolaly, uvedla ve čtvrtek televize Nova.

Foto: archív, Právo

Generální ředitel ČD Petr Žaluda

Článek

České dráhy ve sporu argumentují tím, že odchodné je v rozporu s dobrými mravy, neboť náměstek odešel ze své pozice dobrovolně. Ruttner na svůj post rezignoval v květnu 2009 a u Českých drah působil téměř na den přesně rok.

Podle mluvčího ČD Petra Šťáhlavského Žaluda, který smlouvu podepsal, převzal staré smlouvy po bývalém managementu. Když zjistil, co v nich je, začal je měnit, ale až poté, co je některým lidem podepsal. "Teprve stávající management zásadním způsobem omezil některé manažerské výhody," řekl mluvčí.

Odměňování v Českých drahách se dostalo do centra pozornosti poté, co vyšlo najevo, že Petr Fejk měl ve funkci ombudsmana drah plat čtvrt miliónu korun měsíčně a má nárok na tzv. "zlatý padák" ve výši dvou miliónů korun. [celá zpráva]

Dráhy tvrdí, že už všechny smlouvy předělaly. Zkontrolovat to po nich chce ještě ministerstvo dopravy. Dozorčí rada ČD minulý týden schválila založení tříčlenného bezplatného výboru pro odměňování, který bude řešit systém odměňování členů představenstva a manažerů Českých drah.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám