Hlavní obsah

Čaš i u soudu trvá na tom, že auto řídila osoba blízká

Právo, Novinky, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Před Okresním soudem v Ostravě se začal v úterý zpovídat bývalý šéf dopravního inspektorátu ve Frýdku-Místku Michael Čaš, který podle obžaloby vloni v červenci havaroval v opilosti a zranil dva lidi. Čaš i u soudu svou vinu popřel a zopakoval verzi s jemu blízkou osobou, která měla auto řídit a po nehodě utekla. Blízkou osobu odmítl konkretizovat.

Článek

Čaš ještě jako policejní nadporučík narazil v době, kdy začala platit nová, tvrdší dopravní pravidla, na Místecké ulici se svým Seatem Toledo do toyoty před ním, v níž zranil ženu a dítě. Znalci i svědci se shodli na tom, že za volantem seděl Čaš.

Ten tvrdil, že byl na místě spolujezdce a auto řídila jemu blízká osoba, která po nehodě v šoku utekla, a on si jen přesedl, aby zhasl motor a zapnul výstražná světla. Svědci navíc vypovídali, že po srážce mu museli vzít klíčky od zapalování, protože se svůj vůz snažil nastartovat. Brzy po zveřejnění nehody byl Čaš propuštěn od policie a přišel o řidičský průkaz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám