Hlavní obsah

Bývalý zápasník zmlátil strážníky kvůli psovi

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Trestní stíhání za ublížení na zdraví hrozí 27letému muži z Plzně. Bývalý řecko-římský zápasník napadl a zranil dvoučlennou hlídku městské policie, která ho předtím požádala, aby vzal na vodítko svého volně pobíhajícího psa.

Článek

"Strážníci našli majitele psa v jedné z restaurací. Muž byl požádán o předložení dokladů a zároveň mu bylo sděleno, jakého přestupku se dopustil. Když si to celé vyslechl, strčil rukou do městské policistky," popsala mluvčí strážníků Pavla Vaníková, co předcházelo samotné potyčce. Ta se strhla vzápětí.

"Strážnice byla přitom povalena na zem, bez váhání však použila hmaty a chvaty sebeobrany a na chvilku odvrátila útok agresivního muže. Když už se zdálo, že se muž zklidnil, prudkým záklonem udeřil hlavou strážníka do obličeje," líčila Vaníková další sled událostí.

Přesto se pak podařilo strážníkům muže zpacifikovat a nasadit mu pouta. "Během šetření bylo zjištěno, že muž se v minulosti zabýval zápasem a chvaty použil na strážníky. Ti byli převezeni k lékařskému ošetření a jsou v pracovní neschopnosti. "Strážnice má pohmožděný kyčelní kloub a záda, strážník má sešitý ret a pohmožděný loket," uzavřela Vaníková.

Reklama

Výběr článků

Načítám