Hlavní obsah

Byla to nešťastná náhoda, říká o zranění Hrůzy matka obžalovaného

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Proces s aktéry loňského útoku v ostravské Stodolní ulici, po kterém zůstal zpěvák Michal Hrůza ležet v bezvědomí a pak několik týdnů doslova bojoval o život, pokračoval ve středu u ostravského krajského soudu výslechy svědků. Mezi nimi byly přítelkyně obou obžalovaných bratranců a také matka jednoho z nich.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mladíci Nikos Agoratsios (vlevo) a Patrik Kaifáš přicházejí k soudu.

Článek

Všechny sice byly útoku přítomny, nic nového do případu ale nevnesly. Z jejich výpovědí přitom byla patrná snaha obžalovaným neuškodit.

Jako první soud vyslechl matku obžalovaného Nikose Agoratsiose a zároveň tetu dalšího útočníka Patrika Kaifáše. Ta s oběma mladíky strávila v barech ve Stodolní ulici celou noc a přítomny byly i přítelkyně obou chlapců. Nad ránem mezi nimi došlo pod vlivem alkoholu k hádce, která vyústila ve vzájemné napadání. V tu chvíli šel kolem zpěvák Michal Hrůza, který o několik hodin dříve odehrál koncert na nedalekém Festivalu v ulicích.

Vyběhla jsem ven, ale to už se kolem něj seběhla spousta lidí. Křičeli, že je mrtvý.
svědkyně

„Bylo na něm vidět, že je hodně opilý. Měl v ruce telefon a volal, že zavolá policii. Říkal: ,Vy nevíte, kdo já jsem´,“ řekla Nikosova matka. To, že by její syn dal Hrůzovi facku a synovec ho pak srazil pěstí k zemi, se snažila zlehčit. „Nebylo to nic úmyslného. Patrik prostě byl opilý a rozhazoval kolem sebe rukama, takže podle mne šlo o nešťastnou náhodu,“ řekla.

Nebyl prý opilý

Soud pak vyslechl přítelkyně obou mladíků, které shodně popisovaly konflikt mezi mladíky i následný příchod kolemjdoucího Michala Hrůzy. Obě mladé ženy sice podrobně popsaly, jaké měl kdo na sobě oblečení, samotný útok pěstí ale žádná z nich prý neviděla. Obě poukazovaly na to, že Hrůza byl opilý.

Státní zástupce popisuje okolnosti útokuVideo: Aleš Honus, Právo

Soud ale následně vyslechl mladou ženu, která dění sledovala z okna jednoho z barů. Ta razantní útok i to, jak zůstal zpěvák ležet na zemi, viděla na vlastní oči a popřela, že by Hrůza jevil známky opilosti.

„Vyběhla jsem ven, ale to už se kolem něj seběhla spousta lidí. Křičeli, že je mrtvý. Hned jsem volala záchranku,“ řekla svědkyně.

V tu chvíli už oba útočníci na místě nebyli a zmizely i jejich přítelkyně a matka jednoho z nich. „Byl už tam hlouček lidí, kteří se nad Hrůzou skláněli,“ vysvětlila u soudu jedna z nich důvod, proč z místa utekli a zraněnému nepomohli.

Hlavní líčení pokračuje výslechy dalších svědků i znalců. Není vyloučeno, že do konce týdne by mohl padnout rozsudek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám