Hlavní obsah

Byla to jatka, vrah řezal do mrtvých, popsal svědek břeclavské vraždy

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Dvojnásobná vražda, kterou od úterý šetří kriminalisté v Břeclavi, byla podle informací Práva provedena zvlášť brutálním způsobem. Tak brutálním, že muž, který mrtvé objevil, skončil v péči lékařů.

Foto: Policie ČR

Ulice, kde se trestný čin odehrál.

Článek

„Byla to úplná jatka. Nebyly to jen stříkance od krve po bytě, vrah do těch mrtvých musel řezat,“ řekl Právu zdroj, obeznámený se situací.

„Tuto informaci nebudeme komentovat,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Záchranáři, kteří k případu v úterý odpoledne vyjížděli, skutečně odvezli do nemocnice mladého muže, podle zdroje Práva syna zavražděné ženy. Zhroutil se z toho, co viděl.

Našli nůž

Ve středu, při prohlídce okolí místa vraždy devětaosmdesátiletého muže a ženy středního věku, objevili policisté na břehu Dyje nůž.

„Na březích a ve vodě jsme při prohlídce našli značné množství různých předmětů. Byl mezi nimi i nůž, který putoval do laboratoře. Zda se jednalo o zbraň použitou při prověřované události, nelze do výsledku z laboratoře s jistotou sdělit,“ uvedl mluvčí.

Popřel zvěsti, podle nichž policisté zadrželi podezřelého. V pátrání po pachateli by mohly pomoci záběry z kamer městské policie. Policisté je kontrolují.

Policie našla v Břeclavi dva mrtvé, byli zřejmě ubodaníVideo: Milan Vojtek, Právo

„On byl neuvěřitelně pracovitý. Když jsem se dozvěděla, že mu ve skutečnosti bylo devětaosmdesát let, zaskočilo mě to, myslela jsem, že je o dost mladší, podle toho jak byl čilý a jak dobře vypadal,“ řekla Právu žena, která se seniorem byla v opakovaném pracovním kontaktu. Znala jej i prostředí, ve kterém bydlel.

Do domu prý za ženou chodily různé návštěvy, včetně konzumentů drog. „Nepřekvapilo by mě, kdyby se vrah rekrutoval z tohoto prostředí a šel po penězích. To, v jakém stavu dům byl, tomu nasvědčuje. To nemohl udělat člověk při smyslech,“ řekla. Domek, kde se vraždilo, zůstal po prohledání zapečetěný.

„Prověřujeme všechny možné verze. V tuto chvíli nelze více sdělit,“ řekl policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám